Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po węgiersku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 sztuki
cebula 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
smalec 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po węgiersku

Udka umyć, wysuszyć, a następnie posolić i popieprzyć. Cebulę pokroić w pióra, a czosnek w plasterki. W dużym rondlu rozpuścić smalec i zrumienić kawałki kurczaka z każdej strony. Dodać cebulę i czosnek oraz resztę przypraw. Dolać wrzątek – do połowy wysokości mięsa – i dusić pod przykryciem do momentu, gdy kurczak będzie gotowy (ok. 30 min.).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 07.05.2015 14:06
pyszne danie,coś dla mnie
gosia561 07.05.2015 13:15
kolor mistrzostwo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak