Kurczak po tajsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    200 g
  • czosnek

    3 ząbki
  • cebula

    1 szt
  • olej do smażenia

  • sól

  • marchew

    1 szt
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • sos ostrygowy

    2 łyżki
  • woda zimna

    6 łyżek
  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • orzechy nerkowca

    80 g prażonych
  • ryż

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kurczaka kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim posiekaną w piórka cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy lekko się zarumienią, dodajemy pokrojone mięso. Całość podsmażamy ok 2 minut.

2. Do podsmażonego mięsa dorzucamy pokrojoną w słupki marchew i całość doprawiamy papryką, cukrem i podlewamy wodą wymieszaną z sosami. Dusimy ok 2 - 3 minut co jakiś czas mieszając,

3. Przed podaniem do mięsa dodajemy ugotowany ryż, orzechy nerkowca i posiekany szczypiorek.


SMACZNEGO :-)
Mancia w kuchni
http://manciawkuchni.blogspot.com/2015/09/kurczak-po-tajsku.html

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 07.09.2015 22:41
smaczne danie
Aannkaa82 07.09.2015 21:35
Zapachniało egztyką ;)
Ewa Wojtaszko 07.09.2015 21:27
lubię takie mięsko:)
DorotaZ 07.09.2015 21:20
Pyszności:) Lubię takie smaki:)
Wiktoria29 07.09.2015 21:00
moje ulubione smaki
Jadwiga/Jaga85 07.09.2015 20:29
Pyszne danie!
agnieszka214 07.09.2015 19:43
bardzo fajnie sie zapowiada
Bernadeta1 07.09.2015 19:11
super jedzonko
paulina2157 07.09.2015 18:46
ależ smacznie wygląda
cukiereczek 07.09.2015 18:26
coś nowego i apetycznego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat