Kurczak po tajsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • olej

    1 łyżka
  • sos sojowy

    1 łyżeczka
  • curry

    1 łyżeczka
  • kurkuma

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • chilli

    1/2 łyżeczki
  • imbir

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

    1/4 łyżeczki
  • sól

    1/4 łyżeczki
  • ketchup

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kurczak po tajsku foto
Filety z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w małą kostkę.
Krok 2 - Kurczak po tajsku foto
Jogurt naturalny rozmieszać z ketchupem, olejem, sosem sojowym oraz wszystkimi przyprawami. Do tak przygotowanej marynaty włożyć kawałki kurczaka i dobrze wymieszać, a następnie odstawić do lodówki na 1h.
Krok 3 - Kurczak po tajsku foto
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i wyłożyć kurczaka wraz z całą marynatą. Całość smażyć 20 min, często mieszając.
Krok 4 - Kurczak po tajsku foto
Tak przygotowanego kurczaka po tajsku podawać z białym ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 15.05.2014 22:30
Syte jadło.
dada 25.11.2013 11:00
pyszne danie
JOANNA16 24.11.2013 09:37
mmm pyszny musi być ten kurczaczek
Łucja 23.11.2013 22:53
pyszny obiadek :)
Mniam 23.11.2013 20:47
Zjadłabym takie danie.
Jusiaa 23.11.2013 16:56
Świetne, ślinka leci:)
ppaulina 23.11.2013 16:51
pychotka :))))
noninka77 23.11.2013 16:39
pyszne danie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat