Kurczak po rzymsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 szt
  • szynka

    4 plastry
  • wino

    0,5 szklanki
  • pomidory

    0,5 kg
  • czosnek

    1 ząbek
  • Majeranek suszony Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukanego i podzielonego na porcje kurczaka natrzeć przyprawami i czosnkiem. Obsmażyć na złoty kolor, dodać wino i dusić na ogniu przez 20 minut. Dolewając w razie potrzeby wodę. Kiedy wino wyparuje, dodać sparzone i obrane ze skórki pomidory. Drobno pokrojoną szynkę podsmażyć, po.łożyć na porcjach kurczaka. podawać z ziemniakami i tartym żółtym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rakow2 11.06.2011 13:32
szmaczny
rosik93 15.08.2010 14:44
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat