Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po prowansalsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 1 sztuka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
czosnek 1 główka
pietruszka 1 natka
sól
pieprz ziołowy XXL
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po prowansalsku

1. Kurczaka podzielić na części. Poporcjowane mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

2. Na patelni z rozgrzanym olejem smażyć mięso z obu stron. Usmażone mięso umieścić w brytwanie.

3. Na patelnię po smażeniu mięsa wrzucić pomidory w puszce, przeciśnięty przez praskę czosnek i pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i dusić na małym ogniu około 25 minut.

4. Pomidorami z przyprawami zalać mięso z kurczaka. Dusić na małym ogniu około 30 minut.

Rada: Kurczaka można podawać z ryżem, frytkami i dowolną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaa 12.03.2014 11:17
To prawda:)
Megg 11.03.2014 17:48
pyszniutki kurczaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak