Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po meksykańsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety kurczaka 2 szt.
kukurydza w puszce 1/2 puszki
fasolka w puszce czerwona 1/2 puszki
cebula 1 szt.
papryka zielona 1 szt.
pomidory w puszce 1 szt.
mąka
sól, pieprz, oregano, słodka papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po meksykańsku

Filety pokroić na kawałki, przyprawić i podsmażyć w garnku na tłuszczu. Dodać opłukaną fasolkę, kukurydzę, pokrojoną drobno fasolkę i cebulę. Smażyć, aż papryka będzie miękka. Dodać pomidory w puszce ( całą puszkę ). Podgotować parę minut. Z wody i mąki przygotować zagęszczacz do sosu i zagęścić naszą potrawę.

Najlepiej podawać z ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 24.05.2012 21:26
super smaczne
Chojłówna 06.01.2012 16:09
musi być pyszne:D
Tomek13 18.12.2011 20:02
polecam
agogo2 15.12.2011 22:23
smaczne
Jastinka 07.07.2011 09:51
smaczne
iga2 10.06.2011 22:03
lubię kurczaka
mala2021 04.06.2011 08:04
fajny przepis
gacopierz23 05.04.2011 22:33
dobry obiad
Marzena34 12.02.2011 14:44
na pewno wypróbuje
Anna169Hosz 10.02.2011 17:52
Smaczna klasyka.
Danuta8 06.01.2011 15:27
bardzo dobre
hastalavista 15.12.2010 17:42
lubię takie smaki
Islanzadi 07.12.2010 23:53
Mmmm... kurczaczek :) Już mi ślinka cieknie ;p
cukiereczek 04.11.2010 09:05
Na obiad super
Ewa99 05.09.2010 10:58
O widzę idealna potrawa dla mnie :)
Margo1 23.08.2010 14:26
nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak