Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po meksykańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kuraczak 10-12 kawalków
pomidory krojone z puszki 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 lyżka
cebula 2 szt
czosnek 1 ząbek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
cynamon 1 szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
fasola 1 puszka
wino czerwone 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po meksykańsku

Mięso natrzeć solą i pieprzem, następnie podsmażyć na złoty kolor i przelożyć do żaroodpornego naczynia. Na pozostalym oleju podsmażamy posiekany czosnek oraz cebulę pokrojoną w plasterki. Dodajemy pomidory, fasolę, wino i koncentrat, gotujemy przez chwilę, doprawiamy do smaku i zalewamy mięso. Zapiekamy w zamkniętym naczyniu az mięso bedzie odchodzić od kości w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PIOTR11 07.02.2013 10:17
pysznie wygląda
tessinka 04.07.2012 13:36
meksykańska pychotka :)
Michaś 04.07.2012 13:25
pycha :-0

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak