Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po marokańsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka bez skóry 4 sztuki
ciecierzyca 1 puszka
marchew 4 sztuki
łodygi selera 3 sztuki
karczochy 1 puszka
woda 500 ml
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po marokańsku

Podsmażyć kurczaka na dobrze rozgrzanej oliwie przez 10 minut a po tym czasie zmniejszyć ogień i smażyć kolejne 10 min. Wyjąć kurczaka z patelni. Wrzucić na nią pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone cieniutko marchewki i selera. Kiey cebula zmięknie dodać wodę, ciecierzycę, karczochy, sok z cytryny i pieprz. Zagotować, na tym ułożyć kurczaka i gotować jeszcze przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

niedozywiona 20.07.2012 20:40
uwielbiam takie smaki!
Magda60 30.01.2012 22:24
smaczne
agogo2 19.08.2011 22:19
super
agogo2 19.08.2011 22:18
super
jolaxa 24.05.2011 23:26
pycha
daria899 09.05.2011 12:24
bardzo dobry
basia70 04.03.2011 09:08
trzeba wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak