Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po kreolsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 600 g
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Ziele angielskie mielone Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sok z limonki 3 łyżeczki
seler naciowy 1 łodyga
papryka czerwona 1 strąk
cebula
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po kreolsku

Mięso kurczaka umyłem, osuszyłem, pokroiłem w paski. Wymieszałem z zielem angielskim, imbirem, goździkami, pieprzem i cynamonem, skropiłem sokiem z limonki. Przykryłem folią, wstawiłem do lodówki na 20 minut.
Seler po umyciu pokroiłem w cienkie ukośne plasterki. Oczyszczoną paprykę umyłem, pokroiłem w cienkie paski. Cebulę obrałem, posiekałem.
Mięso obsmażyłem na rozgrzanym oleju, dodałem warzywa, smażyłem ok. 5 minut, mieszając je. Doprawiłem solą do smaku. Podałem z gotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 21.04.2017 21:57
musi być pyszne
wwwiolka 21.04.2017 20:36
Bardzo fajny przepis.
KORAL 21.04.2017 19:04
Super danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak