Kurczak po chińsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 sztuka
  • grzybki mun

    kilka sztuk
  • kiełki sojowe

    2 łyżki
  • oliwa

  • Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat

    1 płaska łyżeczka
  • papryka zielona

    1 szklanka
  • papryka żółta

    1 szklanka
  • papryka czerwona

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka kroimy na niewielkie podłużne paski i razem z papryka dusimy go pod przykryciem na oliwie. Pod koniec duszenia dodajemy grzybki mun, przyprawę i kiełki. Podajemy z ryżem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 19.05.2011 21:21
ale smakowite
Ntalia 28.11.2010 11:37
Pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat