Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po chińsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
bulion warzywny 1/2 litra
mrożonka chińska 1/2 opakowani
sól do smaku
curry do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sos sojowy do smaku
olej do smażenia
ryż biały 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po chińsku

Kroki postępowania

1
Pierś kurczaka myjemy, suszymy i kroimy w paseczki. Posypujemy curry, solą i pieprzem. Odstawiamy na około godzinę do lodówki.
Krok 1 - Kurczak po chińsku foto
2
Na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy kurczaka z każdej strony. Dodajemy mrożonkę chińską i zalewamy całość bulionem. Dusimy całość około 20 minut.
Krok 2 - Kurczak po chińsku foto
3
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym. Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Podajemy z kurczakiem. Smacznego
Krok 3 - Kurczak po chińsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 17.07.2013 21:15
bardzo lubię takie danie, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak