Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pieczony z maślankowej marynaty

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt.
maślanka 1 szklanka
płatki kukurydziane 1 szklanka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pieczony z maślankowej marynaty

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić. Następnie przełożyć do miski, zalać maślanką wymieszaną z przyprawą do kurczaka i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Krok 1 - Kurczak pieczony z maślankowej marynaty foto
2
Płatki pokruszyć i panierować mięso. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 2 - Kurczak pieczony z maślankowej marynaty foto
3
Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Podawać z dowolnym sosem lub sezonową sałatką.
Krok 3 - Kurczak pieczony z maślankowej marynaty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 08.10.2015 11:19
Też taki robię, jest bardzo smaczny.
Renata9 14.09.2015 21:52
Fajny kurczaczek :-)
MałaMi89 14.09.2015 21:51
Robię podobnie :) tylko nie zawsze jest to maślanka, często jogurt naturalny.. I daję inne przyprawy. Ale wiem, jakie to "uleżane" mięsko po upieczeniu jest smaczne :D
IKrakowianka 14.09.2015 21:16
pyszne kąski :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak