Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pieczony na piwie

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

Kurczak (cały ) 1 szt
piwo 330 ml

MARYNATA

miód płynny 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pieczony na piwie

Kroki postępowania

1
Składniki marynaty rozetrzeć dokładnie w miseczce dolewając odrobinę piwa.
Krok 1 - Kurczak pieczony na piwie foto
2
Oczyszczonego i wysuszonego kurczaka natrzeć dokładnie marynatą, również w środku. Odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 3 godziny.
Krok 2 - Kurczak pieczony na piwie foto
3
Do kurczaka włożyć butelkę z piwem, w pionie. Posadzić kurczaka w naczyniu do zapiekania. Piec przez ok 1,5-2 godziny w 170*C.
Krok 3 - Kurczak pieczony na piwie foto
4
Jeżeli z wierzchu będzie się bardzo przypiekał można przykryć folią aluminiową. Smacznego!
Krok 4 - Kurczak pieczony na piwie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda1976 27.02.2015 18:01
Pięknie wygląda i na pewno też tak smakuje
iziona 11.01.2015 15:26
Wyglada rewelacyjnie
cooked 10.01.2015 23:29
smakowity kąsek
gosia1988 10.01.2015 22:12
na pewno by mi taki kurczak smakował :)
Anna169Hosz 10.01.2015 21:57
Fajne mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak