Kurczak pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak świeży

    1 sztuka
  • delikat do mięs

  • oliwa

  • majeranek

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Lekko posolić i natrzeć przyprawą do mięs wymieszaną z majerankiem. Przełożyć do pojemnika, szczelnie zafoliować i włożyć do lodówki na ok, 1 godzinę. Zamarynowane mięso przełożyć na blachę wysmarowaną olejem, lekko skropić mięso oliwą, podlać odrobiną wody i upiec w piekarniku nagrzanym 200 stopni . Jak się zarumieni to przełożyć na drugą stronę i dalej pieczemy do zrumienienia się mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 11.08.2013 23:29
Już czuję zapach tej skórki
PaniMISIOWA 06.08.2012 10:27
pycha
Ewelina38 19.06.2011 16:40
uwielbiam kurczaka, a ten zapowiada się przepysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat