Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak nadziewany pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 średni cały
kasza jęczmienna 1/2 woreczka
papryka konserwowa 8 plasterków
usmażone pieczarki 50 dkg
cebula 1 duża
ząbek czosnku 3 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat wg uznania
Papryka ostra mielona Prymat wg uznania
sól wg uznania
tymianek wg uznania
Bazylia suszona Prymat wg uznania
masło 2 łyżki
natka pietruszki wg uznania
oliwa kilka łyżek
ziemniaki 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak nadziewany pieczarkami

Kurczaka myjemy i osuszamy . Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę. Następnie kurczaka nacieramy czosnkiem , oliwą oraz czosnkiem . Tak kurczaka odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Następnie gotujemy kaszę jak jest w instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu kaszy mieszamy wszystkie składniki. Plastry papryki układamy na dnie kurczaka i nadziewamy resztę kurczaka pozostałymi składnikami , następnie spinając go wykałaczkami . Piekarnik nagrzewamy do do 200 stopni. Ziemniaki kroimy na talari. Blaszke smarujemy masłem następnie ułożyć kurczaka na środku i pod koniec pieczenia dodać talarki ziemniaków 15-20 minut przed końcem pieczenia żeby ziemniaki się bardzo nie spaliły. Kurczaka pieczemy 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mietek z20 23.02.2015 09:27
Wow , pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak