Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak nadziewany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak ok. 1,7
mięso mielone 70 dag
pieczarki 50 dag
cebula 1 duża
olej do smażenia
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak nadziewany

Kroki postępowania

1
Z kurczaka wyjąć kości za pomocą palców i noża, obsypać Kucharkiem, również w środku. Odstawić
Krok 1 - Kurczak nadziewany foto
2
Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce o dużuch oczkach. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodac pieczarki, smażyć do odparowania wody, posolic, popieprzyć
Krok 2 - Kurczak nadziewany foto
3
Do mięsa mielonego dodać pieczarki, wyrobić doprawiając do smaku Kuchark, soli i pieprzu
Krok 3 - Kurczak nadziewany foto
4
Nadziać farszem kurczaka, ułożyć na blaszce i piec ok. 1,5 -2 godz w temp 200 st
Krok 4 - Kurczak nadziewany foto
5
ułożyć na blaszce i piec ok. 1,5 -2 godz w temp 200 st
Krok 5 - Kurczak nadziewany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 22.06.2013 09:23
Bardzo apetycznie wygląda :)
Andysz 18.12.2012 14:00
pyszny;)
Pani Domu 01.08.2012 18:51
bez kości - super
m1monika 29.07.2012 23:14
pyszny
Mysiunia 14.11.2011 09:24
smaczny pomysł na kurczaka:)
Anna146 14.11.2011 07:24
zjadłabym taką apetyczną skórkę z kurczaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak