Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak na patyku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso

piersi z kurczaka 1 sztuka
przyprawa kebab- gyros Prymat
olej do smażenia

Sos

jogurt grecki 200 g
ogórek gruntowy 1 sztuka
ząbek czosnku
oliwa 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak na patyku

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w paseczki i nadziać na patyczki do szaszłyków. Posypać przyprawą kebab-gyros, odstawić na 10 minut.
Krok 1 - Kurczak na patyku foto
2
Patyczki ułożyć na rozgrzanym oleju i obsmażyć z każdej strony.
Przygotować sos: Ogórka obrać i zetrzeć na tarce do warzyw, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z jogurtem, dodać oliwkę i szczyptę soli, wymieszać.
Krok 2 - Kurczak na patyku foto
3
Przygotować sos: Ogórka obrać i zetrzeć na tarce do warzyw, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z jogurtem, dodać oliwkę i szczyptę soli, wymieszać.
Krok 3 - Kurczak na patyku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 08.05.2015 15:29
Bardzo fajny przepis.
aginaa 08.05.2015 13:12
proste i dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak