Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak na butelce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 1 sztuka
Grill przyprawa klasyczna Prymat
majeranek
tymianek
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak na butelce

Kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wycinamy mu szyję i zbędny tłuszcz. Smarujemy go dokladnie przyprawą do grilla i pozostawiamy an kilka godzin w lodówce. Następnie do środka wkładamy tymianek i majeranek w całych gałązkach i nabijamy kurczaka na stojak bądź butelkę. Całość stawiamy na blaszcze w połowie pełnej wody (wtedy mięso jest bardziej soczyste) i pieczemy w około 180 stopniach na grillu w piekarniku aż się zarumieni (około 60-80minut)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 31.03.2011 17:20
fajnie wygląda:) pysznie smakuje
Sylwia88 07.01.2011 11:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak