Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak na boćwinie z pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
boćwina 1 garść
pieczarki 15 dag
masło 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak na boćwinie z pieczarkami

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i doprawiamy przyprawą do kurczaka. Następnie kroimy w kawałki i obsmażamy. Pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do kurczaka smażymy. Pod koniec dodajmy umyte liście boćwiny. Lekko solimy i serwujemy. Podajemy do chleba lub ryżu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

votus 09.07.2013 13:55
wygląda super
idealme 09.07.2013 11:28
ciekawy przepis, chętnie spróbuję
agus198900 09.07.2013 09:19
moje smaki kurczak i pieczarki;)
gosia1988 09.07.2013 09:04
wyśmienite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak