Kurczak-murgh ka salan

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 szt
  • Kurkuma mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • mak

    1 łyżeczka
  • Kmin rzymski mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 szczypta
  • kolendra mielona

    1 łyżeczka
  • ząbek czosnku

    3 szt
  • wiórki kokosowe

    3 łyżki
  • Imbir mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • masło klarowane

    3 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    2 szczypty
  • Przyprawa garam masala orientalna Prymat

    1 łyżeczka
  • woda

    1 szklanka
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Pierś opłukać i pokroić w kostkę.
Do miseczki wsypać kurkumę,mak,kmin,kolendrę,imbir i pieprz kajeński.
Wszystko wymieszać i rozgnieść całe ziarenka.
Wiórki kokosowe wymieszać z rozgniecionym czosnkiem.
W rondlu rozgrzać masło i dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę,którą
zarumienić na złoty kolor.
Dodać mieszankę przypraw oraz wiórki z czosnkiem i smażyć około 1 minuty
cały czas mieszając, a następnie dołożyć pokrojonego kurczaka i smażyć
ze wszystkich stron. Mieszać często.
Dolać szklankę wody, posolić, popieprzyć, dodać garam masala, zamieszać
i dusić na bardzo małym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.
Podawać z ryżem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
justynkag 16.03.2015 19:37
super.lubie takie smaki
stan2401 16.03.2015 13:36
fajne danie
wwwiolka 15.03.2015 21:01
Bardzo fajny przepis.
Michał2 15.03.2015 17:49
Ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat