Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak-murgh ka salan

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
Kurkuma mielona Prymat 2 łyżeczki
mak 1 łyżeczka
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
kolendra mielona 1 łyżeczka
ząbek czosnku 3 szt
wiórki kokosowe 3 łyżki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
masło klarowane 3 łyżki
cebula 1 szt
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 szczypty
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżeczka
woda 1 szklanka
sól do smaku

Porada

Podawać z ryżem

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak-murgh ka salan


Pierś opłukać i pokroić w kostkę.
Do miseczki wsypać kurkumę,mak,kmin,kolendrę,imbir i pieprz kajeński.
Wszystko wymieszać i rozgnieść całe ziarenka.
Wiórki kokosowe wymieszać z rozgniecionym czosnkiem.
W rondlu rozgrzać masło i dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę,którą
zarumienić na złoty kolor.
Dodać mieszankę przypraw oraz wiórki z czosnkiem i smażyć około 1 minuty
cały czas mieszając, a następnie dołożyć pokrojonego kurczaka i smażyć
ze wszystkich stron. Mieszać często.
Dolać szklankę wody, posolić, popieprzyć, dodać garam masala, zamieszać
i dusić na bardzo małym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justynkag 16.03.2015 19:37
super.lubie takie smaki
stan2401 16.03.2015 13:36
fajne danie
wwwiolka 15.03.2015 21:01
Bardzo fajny przepis.
Michał2 15.03.2015 17:49
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak