Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak marynowany w sosie Hoi Sin

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sosu Hoi Sin z Czosnkiem 1 saszetka
piersi z kurczaka 300 g
czerwonej papryki 1/2 szt
białej cebuli 1/2 szt
olej do smażenia 2 łyżki
makaronu pełnoziarnistego Blue 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak marynowany w sosie Hoi Sin

Makaron gotujemy i odcedzamy. Pierś z kurczaka kroimy w paski. Sos Hoi Sin przelewamy do miseczki i wkładamy do niej kawałki kurczaka , dokładnie mieszając. Odstawiamy na minimum kilka godzin do lodówki.

Cebulę kroimy w piórka i a paprykę w paseczki. Smażmy oba składniki na rozgrzanej oliwie. Mięso smażymy.

Makaron przekładamy do miseczek i układamy na nim mięso, paprykę i cebulkę.

Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 14.03.2012 19:37
polecam
agnieszkalider 07.03.2012 12:34
pyszności
Jastinka 04.01.2012 08:16
ciekawe
Jolanta40 10.12.2011 14:07
dziękuję
ronald88 10.12.2011 09:30
super
[email protected] 10.12.2011 01:11
Apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak