Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak marynowany w cydrze

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżka
tymianek 1 łyżka
cebula 2 szt
sól do smaku
cydr 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak marynowany w cydrze

Kroki postępowania

1
Udka umyć i natrzeć curry oraz pieprzem cayenne. Sól wymieszać z tymiankiem, rozmarynem i oklepać mięso.
Krok 1 - Kurczak marynowany w cydrze foto
2
Cebule pokroić w piórka. W szklanym naczyniu umiescić kurczaka cebule i zalać wszytko cydrem. Przykryć i wstawić do lodówki na 12 godzin. Od czasu do czasu obracać mięso, aby równo sić marynowało.
Krok 2 - Kurczak marynowany w cydrze foto
3
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Polać cydrem spod marynaty i piec w temperaturze ok 180 stopni przez ca. godzinę. Od czasu do czasu polewać mięso wytopionym sosem.
Krok 3 - Kurczak marynowany w cydrze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stan2401 18.07.2014 16:10
dobre danie
Lidzia 17.07.2014 20:26
Moje smaki.
adelajda 17.07.2014 19:42
Smaczny kurczak
Katarzyna59 17.07.2014 18:08
smakowity kurczak
Megg 17.07.2014 17:58
bardzo apetyczny kurczaczek
Adamorek 17.07.2014 17:22
super marynata

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak