Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KURCZAK KUNG PAO

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 250 g
mąka ziemniaczana 1 łyzka
olej kokosowy 3 łyzki
imbir starty 1 łyzeczka
papryczka chili 1 szt
cebula 1 szt
orzechy nerkowca 30 g
papryka czerwona 1 szt
sos ostrygowy 2 łyzki
sos sojowy 1 łyzka
olej sezamowy 1 łyzeczka
cukier brązowy 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: KURCZAK KUNG PAO

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem,oprószamy odrobiną mąki ziemniaczanej i smażymy na 2 łyżkach oleju kokosowego. Odkładamy w ciepłe miejsce.

W woku rozgrzewamy resztę oleju kokosowego, przesmażamy posiekany imbir, chili oraz cebulę.

Dodajemy mięso, orzechy oraz pokrojoną w kostkę paprykę – smażymy cały czas mieszając.

Po przesmażeniu podlewamy ok. 3/4 szklanki ciepłej wody, doprawiamy sosem ostrygowym, sosem sojowym olejem sezamowym i cukrem.

Zagęszczamy 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej wymieszaną w 2 łyżkach wody.

W razie potrzeby doprawiamy do smaku.

Podajemy gorące!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 30.06.2016 21:51
apetyczne danie
Kolorowa 28.06.2016 18:46
Bardzo ciekawa zupa ;)
Barbara13 26.06.2016 21:57
świetny obiadek
marzut 25.06.2016 15:37
Fajny obiad
Iwusia 25.06.2016 12:44
Lubię taką zupkę
IKrakowianka 24.06.2016 21:00
Wygląda przepysznie
Jolcia_90 24.06.2016 19:58
ciekawe, oryginalne danie :) Podoba mi się :)
ilka01 24.06.2016 18:55
apetyczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak