Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak jogurtowy z curry

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartka z kurczaka 3
jogurt naturalny 150 ml
olej 2 lyzki
czosnek 3 ząbki
curry 1 lyzka
ocet winny 1 lyzka
chili szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak jogurtowy z curry

Kroki postępowania

1
W kubeczku umieścić jogurt, ocet i olej, dodać świeżo mielony pieprz i sól morską, wsypać szczyptę chilli, wsypać łyżkę curry. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do miseczki. Dokładnie wszystko razem wymieszać.
Krok 1 - Kurczak jogurtowy z curry foto
2
Kurczaka umyć, osuszyć, umieścić w metalowej misce.

Kurczaka zalać marynata jogurtową, starannie wymieszać aby kurczak był cały pokryty. Wstawić na noc do lodówki.
Krok 2 - Kurczak jogurtowy z curry foto
3
Na drugi dzień kurczaka przełożyć do rękawa lub naczynia żaroodpornego. Piec przez około godzinę w 190stopniach. Na 20 minut przed końcem rozciąć rękaw lub zdjąć pokrywę naczynia.
Krok 3 - Kurczak jogurtowy z curry foto
4
Jogurtowego kurczaka podawać z ziemniakami i surówką
Krok 4 - Kurczak jogurtowy z curry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 15.01.2014 20:11
niezły sposób na kurczaka :)
kate.500 20.12.2013 08:23
pyszny kurczaczek
anoosia 01.08.2013 16:14
wygląda apetycznie:)
Katarzyna59 12.06.2013 07:30
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak