Kurczak i por

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    6 sztuk
  • masło

    0,5 kostki
  • por

    2 sztuki
  • przyprawa do kurczaka

    3 łyżki
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka umyć osuszyć. Mięso natrzeć przyprawą „kurczak po staropolsku” i usmażyć na rozgrzanym maśle z obu stron na złoty kolor. Mięso podlać bulionem, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut. Pory obrać, wymyć i pokroić w niegrube plasterki. Pory dodać do mięsa. Doprawić do smaku. Całość dusić kolejne 15 minut. Danie wyłożyć na półmisek – podawać z dodatkami wg uznania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 14.04.2016 12:04
smaczny kurczak
Kejti 21.09.2014 10:25
Fajna potrawka :-)
Futka 19.09.2014 12:53
Świetne połączenie - pyszności :)
mysza75 17.09.2014 11:42
fajny obiad uwielbiam por
dodi 17.09.2014 11:20
pyszności, mniam
fotoviderek 17.09.2014 10:11
Świetne połączenie :)
Habibi 17.09.2014 09:42
Bardzo lubimy mięsko w sosie z porów - moja teściowa robi pysznego królika w porach... mój nie wychodził tak dobry ;)
berys18 17.09.2014 09:17
smaczne połączenie
Janina 16.09.2014 22:45
Smaczny obiadek;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat