Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak i por

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 6 sztuk
masło 0,5 kostki
por 2 sztuki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 3 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak i por

Udka umyć osuszyć. Mięso natrzeć przyprawą „kurczak po staropolsku” i usmażyć na rozgrzanym maśle z obu stron na złoty kolor. Mięso podlać bulionem, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut. Pory obrać, wymyć i pokroić w niegrube plasterki. Pory dodać do mięsa. Doprawić do smaku. Całość dusić kolejne 15 minut. Danie wyłożyć na półmisek – podawać z dodatkami wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 14.04.2016 12:04
smaczny kurczak
Kejti 21.09.2014 10:25
Fajna potrawka :-)
Futka 19.09.2014 12:53
Świetne połączenie - pyszności :)
mysza75 17.09.2014 11:42
fajny obiad uwielbiam por
dodi 17.09.2014 11:20
pyszności, mniam
fotoviderek 17.09.2014 10:11
Świetne połączenie :)
Habibi 17.09.2014 09:42
Bardzo lubimy mięsko w sosie z porów - moja teściowa robi pysznego królika w porach... mój nie wychodził tak dobry ;)
berys18 17.09.2014 09:17
smaczne połączenie
Janina 16.09.2014 22:45
Smaczny obiadek;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak