Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak i akłażan z pędami bambusa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
pędy bambusa 1/2 puszki
cebula 1 szt
pierś z kurczaka 1 szt
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
olej 2 łyżki
ryż (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak i akłażan z pędami bambusa

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy kroimy w kosteczkę i doprawiamy przyprawą do kurczaka. Odstawiamy do lodówki. Bakłażana dobrze myjemy i kroimy w kostkę lub paseczki. Cebulę kroimy w piórka. Pędy bambusa odsączamy z zalewy. Na oleju podsmażamy kurczaka dodajemy cebule i pokrojonego bakłażana. Mieszamy i podsmażamy , można troszkę podlać bulionem. Następnie dodajemy pędy bambusa i smażymy , dusimy dalej. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu mieszamy z solą do smaku i łyżką masła. Nakładamy ryż obok serwujemy potrawkę z bakłażana.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 14.08.2013 14:30
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak