Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak generała
Pieczarki umyć (jeżeli są małe można użyć w całości a jeżeli są większe to przekroić na mniejsze kawałki) i podsmażyć na maśle. Wrzucić do kurczaka i dusić jeszcze 10 min.
kurczak | 1 duży |
koncentrat pomidorowy | 3 łyżki |
czosnek | 2 ząbki |
cebula | 2 szt |
wino białe wytrawne | 1/2 szkl |
oliwa | 4 łyżki |
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) | 1 szt |
mąka | 1 łyżka |
natka pietruszki | 1 pęczek |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
pieczarki | 20 dag |
masło | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: