kurczak garam masala

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

mięso

  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • czosnek

    3 ząbki
  • imbir starty

    1 kawałek
  • olej do smażenia

    1 sztuka

sos

  • jogurt naturalny

    1 /2 kubek
  • śmietana 18 proc

    1 szklanka
  • przyprawa garam masala

    2 łyżeczki
  • woda

    100 mililitr
  • przecier pomidorowy

    1 szklanka
  • kolendra cała

    8 ziaren
  • chili Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety kroimy na kawałki , solimy i dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz starty imbir.Podsmażamy na patelni ze wszystkich stron na złoto (w sumie około 15 minut).
Ziarna kolendry rozdrabniamy w moździerzu. Wszystkie składniki sosu miksujemy ze sobą, aby sos był gładki. Usmażone mięso przekładamy bez tłuszczu do garnka z grubym dnem, zalewamy sosem i gotujemy na wolnym ogniu przez około 10-15 minut, dość często mieszając. Podajemy z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat