Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak garam masala

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Odrobina orientu w kuchni czyli kurczak garam masala. Wystarczy kilka przypraw, mięso drobiowe i warzywa z rosołu i smaczny, oryginalny obiad gotowy. 

Składniki:

udziec z kurczaka (ugotowany w rosole) 4 sztuki
cebula posiekana 1 sztuka
czosnek (pokrojony w plastry) 2 ząbki
papryczka chili 1/2 sztuki
rosół 1 szklanka
śmietana kremówka 200 mililitrów
warzywa z rosołu marchewka, pietruszka, seler
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżka
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżka
masło klarowane 1 łyżka
sól morska Prymat w młynku do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
kolendra posiekana 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak garam masala

1. W rondlu na maśle smażymy cebulę, czosnek, chili

2. Po chwili wlewamy rosół , śmietanę i gotujemy kilka minut.

3. Następnie dodajemy pokrojone mięso, pokrojone warzywa oraz przyprawy.

4. Mieszamy i ponownie doprawiamy do smaku.  

5. Przed podaniem posypujemy kolendrą. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak