Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak faszerowany szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczka 8 sztuk
szpinak mrożony 20 dag
mleko 3 łyżka stołowa
czosnek 1 główka
jajko
olej 2 łyżka stołowa
sól
twaróg 20 (bez grudek)

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak faszerowany szpinakiem

3 ząbki posiekanego czosnku smażymy na oleju. Szpinak lekko rozmrażamy. Twróg mielimy. Szpinak mieszamy z czosnkiem, wlewamy 3 łyzki mleka i mieszając dusimyaż masa zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy. Mieszamy z jajkiem i twarogiem. Filety nacinamy wzdłóż ostrym nożem, by powstały kieszonki. Napełniamy farszem. Każdą porcję ciasno zawijamy w natłuszczoną folię aluminiową i układamy na brytfannie. Okładamy nie obranymi ząbkami czosnku i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180\'C. Po 20 minutach czosnek wyjmujemy a mięso pieczemy jeszcze 20 minut. Zdejmujemy folię. Dekorujemy upieczonym czosnkiem i podajemy z puree ziemniaczanym i sałatką z pomidorów. Smacznego;)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak