Kurczak faszerowany musztardą i mozzarellą ze smażonymi ziemniaczkami

Kurczak faszerowany musztardą i mozzarellą ze smażonymi ziemniaczkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • mozzarella

    100 g
  • musztarda gruboziarnista

    2 łyzki
  • boczek wędzony

    6 plastrów
  • sól

    1 łyzeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Filety oczyszczamy , osuszamy.

Oprószamy z 2 stron solą , pieprzem i szczyptą papryki.

Rozcinamy tworząc kieszonki.

Mozzarellę kroimy w kostkę.

Dodajemy musztardę gruboziarnistą i delikatnie ze sobą mieszamy.

Nadziewamy filety ( wypełniając dokładnie ) , a następnie spinamy długimi wykałaczkami.

Owijamy 3 plastrami boczku i wkładamy do naczynia żaroodpornego lub na blachę wyłożoną folią aluminiową.

Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok.25 minut.

Podajemy gorące z ziemniaczkami!

ZIEMNIAKI :

Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki podgotowujemy kilkanaście minut , a następnie smażymy kilka minut w głębokim obficie posypując czosnkiem niedźwiedzim i szczyptą soli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
arbuzowo 24.09.2013 23:08
Wygląda bardzo apetycznie
eMMe 24.09.2013 18:13
Świetny pomysł na obiad:)
Megg 24.09.2013 16:16
rewelacyjny kurczaczek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat