Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak faszerowany musztardą i mozzarellą ze smażonymi ziemniaczkami
Filety oczyszczamy , osuszamy.
Oprószamy z 2 stron solą , pieprzem i szczyptą papryki.
Rozcinamy tworząc kieszonki.
Mozzarellę kroimy w kostkę.
Dodajemy musztardę gruboziarnistą i delikatnie ze sobą mieszamy.
Nadziewamy filety ( wypełniając dokładnie ) , a następnie spinamy długimi wykałaczkami.
Owijamy 3 plastrami boczku i wkładamy do naczynia żaroodpornego lub na blachę wyłożoną folią aluminiową.
Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok.25 minut.
Podajemy gorące z ziemniaczkami!
ZIEMNIAKI :
Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki podgotowujemy kilkanaście minut , a następnie smażymy kilka minut w głębokim obficie posypując czosnkiem niedźwiedzim i szczyptą soli.