kurczak faszerowany mięsem mielonym, pieczarkami i wątróbką indyczą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kurczak (cały )

    1 sztuka
  • mięso mielone

    500 g
  • cebula

    1 sztuka
  • pieczarki

    100 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • miód

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • indyk

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z kurczaka wyciąć kostki, oprócz skrzydełek i pałek. Natrzeć solą i pieprzem i czosnkiem. Farsz: mięso, pokrojone wątróbki, usmażoną cebulę i pieczarki doprawić, dodać jajko, wymieszać , dodać czosnek, nafaszerować kurczaka. Otwory zaszyć, ułożyć na blasze, podlać szklanką wody i odrobiną oleju, piec 1,5 godziny w 200 stopniach. Ja upiekłam z marchewką. 10 min przed końcem pieczenia posmarować sosem z papryki, oleju i miodu. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smakosz6 10.10.2011 08:09
był to pyszny niedzielny obiad;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat