kurczak faszerowany kaszą jęczmienną i pieczarkami

kurczak faszerowany kaszą jęczmienną i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kurczak (cały )

    1 szt
  • Marynata do mięs słodko - kwaśna

    1 opak
  • majeranek Prymat

  • kasza jęczmienna

    1/2 szkl
  • pieczarki marynowane

  • rosół drobiowy

    1 szkl
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1 szt
  • margaryna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - kurczak faszerowany kaszą jęczmienną i pieczarkami foto
kurczaka umyć osuszyć . Marynatę przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodać do niej czosnek granulowany, tymianek , majeranek, estragon. Natrzeć kurczaka włożyć w rękaw do pieczenia . Cebulę pokroić w piórka czosnek , w kostkę , i obłożyć nimi kurczaka. odstawić na noc .
Krok 2 - kurczak faszerowany kaszą jęczmienną i pieczarkami foto
Kaszę ugotować na bulionie . Dodać pokrojone pieczarki , marchewkę ugotowaną. Poddusić jeszcze przez 10 min. Kurczaka wyjąć z rękawa , nafaszerować kaszą, spiąć wykałaczkami, i zasznurować. Włożyć ponownie do rękawa na wierzch położyć margarynę.
Krok 3 - kurczak faszerowany kaszą jęczmienną i pieczarkami foto
Piec w temp 180 C tyle min ile wazy kurczak. 1kg=1h
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

14.06.2014 08:24
bardzo fajny przepis

Róża1

17.09.2013 18:24
wyśmienity przepis:-)

gosia56

29.07.2013 23:08
napewno pyszny

IlonaAlbertos

25.07.2013 21:36
Takiego kurczaka lubię.

RenataZ-et

21.07.2013 22:45
smaczne danie

romanrafal

30.05.2013 09:47
rewelacyjny kurczaczek

adelajda

27.05.2013 12:48
kurczaka ja nigdy nie faszerowałam , pomysł na taki farsz ekstra

Katarzyna59

20.05.2013 07:45
bardzo smaczne

IZABELA29

07.05.2013 08:56
z takim nadzieniem polecam zrobić .

alaaa

03.05.2013 11:58
świetny pomysł,z kaszą nie próbowałam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat