Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak faszerowany

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 2 kg
wątróbka drobiowa 0,5 kg
czosnek 3 ząbki
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak faszerowany

Kroki postępowania

1
Kurczaka dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć go przyprawą do kurczaka, solą i czosnkiem. Kurczaka odstawiamy na 30 minut do lodówki. W tym czasie przygotowujemy farsz.
Krok 1 - Kurczak faszerowany foto
2
Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z błonek. Następnie mielimy ją w maszynce do mięsa.
Krok 2 - Kurczak faszerowany foto
3
Do zmielonej wątróbki dodajemy bułkę, pietruszkę, jajko oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Kurczak faszerowany foto
4
Gotową wątróbką faszerujemy kurczaka.
Krok 4 - Kurczak faszerowany foto
5
Farsz nakładamy przez rozcięcie w dole brzucha, następnie dokładnie go zszywamy. Kurczaka przekładamy do brytfanny i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 2 godziny.
Krok 5 - Kurczak faszerowany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 23.03.2017 10:01
Każdy kurczak pieczony jest fajny, a faszerowany już całkiem. Wyższa klasa.
Janina 31.10.2016 11:16
Pyszne mięsko;))
Mniam 30.10.2016 21:29
Pięknie wypieczony :)
Justi2401 30.10.2016 15:58
Jaki rumiany- na pewno pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak