Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak faszerowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 70 dag
wątróbka drobiowa 30 dag
mięso mielone 40 dag
jajko 2
koperek
gałka muszkatołowa Prymat
olej
Liść laurowy suszony Prymat kilka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak faszerowany

Kurczaka pociąć, wyjąć kości. Wątróbkę obsmażyć na oleju, zemleć dodać do mięsa, wymieszać z jajkami. Farsz kłaść na płaty kurczaka, zawinąć w rulon, obwiązać. Obsmażyć, piec ok 1,5 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak