Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak duszony z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka zagrodowego 1 kg
pieczarki 50 dag
cebula 2 szt
przyprawa uniwersalna
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak duszony z pieczarkami

Mięso płuczemy, osuszamy, nacieramy przyprawą uniwersalną i odstawiamy w chłodne miejsce na ok 1 godz. Następnie kurczaka obsmażamy na złoty kolor. Do mięsa dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i posiekaną cebulę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i całość dusimy do miękkości.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 17.12.2013 16:15
dobry obiadek :)
olkaaa 14.12.2012 09:46
fajna propozycja
Bernadeta1 06.12.2012 00:28
smaczny obiadek
pajbek 05.12.2012 19:39
Proste, fajne jedzonko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak