Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak duszony z patisonem i pomidorem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 400 g
patison 1/2 kg
pomidor
cebula
natka piertuszki siekana 3 łyżki
koperek 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 5 łyżeczek
Kucharek przyprawa uniwersalna
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak duszony z patisonem i pomidorem

Filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy Kucharkiem i przyprawą do kurczaka, smażymy na rozgrzanej oliwie. Cebulę kroimy w kostkę i również smażymy. Patison i pomidor obieramy, kroimy w kostkę. Do garnka wrzucamy cebulkę, filet z kurczaka, pokrojony patison i pomidor, przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem kolorowym, dusimy na wolnym ogniu około 20 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, koperek i pietruszkę, mieszamy i dusimy jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 21.08.2012 19:38
wygląda tak zachęcająco, że mimo późnej pory mam ochotę to zjeść:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak