Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak duszony w soku z kiszonej kapusty

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 1 kg
olej słonecznikowy 6 łyżek
cebula 4 szt duże
seler naciowy 2 łodygi
pieczarki 250 g
natka pietruszki 1 pęczek
kapusta kwaszona 250 ml tylko sok z kapusty
ketchup łagodny 4 łyżki
mąka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak duszony w soku z kiszonej kapusty

Pałki myjemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem ,oprószamy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu ,przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tym samym tłuszczu smażymy pokrojoną w piórka cebulę i seler naciowy (plasterki) ,umieszczamy na mięsie (bez tłuszczu). Pokrojone na plasterki pieczarki ,smażymy na tym samym tłuszczu ,na koniec mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Wykładamy na cebulę. Kwas z kapusty mieszamy z ketchupem ,doprawiamy pieprzem. Przygotowaną zalewą polewamy potrawę. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C ,wkładamy naczynie i zapiekamy ok. 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 12.06.2015 16:01
na pewno smaczne danie :)
Jowita Raś 12.06.2015 10:27
Lubię takie dania :)
ilka01 12.06.2015 10:13
super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak