Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak duszony w sliwkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 szt
śliwki węgierki 30 dag
natka pietruszki 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak duszony w sliwkach

Kurczaka pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć drobno posiekana natką pietruszki. Włożyć do lodówki na 1h. Następnie przełożyć do garnka, podlać kilkoma łyżkami wody, dusić pod przykryciem pół godziny. Śliwki sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, wypestkować i dodać po duszącej się potrawy. Udusić do miękkości. Dodać masło i przyprawić do smaku. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 17.07.2012 09:04
bardzo smaczny
Monika193
Monika193 28.11.2011 13:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak