Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak duszony w piwie

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 4 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/3 łyżeczka
oregano 1/2 łyżeczka
bazylia 1/2 łyżeczka
majeranek 1/2 łyżeczka
papryka 1/2 łyżeczka
kolendra Prymat do smaku
piwo 120 ml
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak duszony w piwie

Kroki postępowania

1
Pałki z kurczaka dokładnie myjemy. Posypujemy mieszanką ziół i przypraw.
Polewamy łyżką oliwy. Wcieramy przyprawy w mięso i odstawiamy na godzinę do lodówki.
Krok 1 - Kurczak duszony w piwie foto
2
W garnku o grubym dnie układamy mięso i podsmażamy aż mięso się zarumieni. Następnie wlewamy piwo i chwilę gotujemy bez przykrycia. Następnie przykrywamy i dusimy przez około 20 - 25 minut.
Krok 2 - Kurczak duszony w piwie foto
3
Podajemy np z bagietką.

Smacznego :)
Krok 3 - Kurczak duszony w piwie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 22.09.2013 22:01
Bardzo ciekawy przepis!
Izabela77 24.08.2013 19:19
fajny przepis, muszę wypróbować
Cranberry 24.08.2013 10:10
fajny kurczaczek
Mniam 23.08.2013 23:57
Świetny pomysł. Wypróbuję taki sposób.
marcia7 23.08.2013 23:46
świetny kurczak
iwi 23.08.2013 21:22
Super przepis
Sylwiagr 23.08.2013 21:08
fajny pomysł:)
Sroczka 23.08.2013 21:05
Jestem ciekawa smaku, zapowiada się pysznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak