Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak duszony w curry z fasolką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 500 g
zielona fasolka szparagowa 300 g
mąka pszenna 2 łyżki
curry 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0,5 łyżeczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak duszony w curry z fasolką

Udka obficie przyprawić przyprawą do kurczaka. Rozgrzać olej na patelni i obsmażyć na rumiany kolor. Wlać 250 ml wody. Dołożyć pokrojoną zieloną fasolkę (świeżą lub mrożoną). W małej miseczce rozrobić mąkę z odrobiną wody i wlać do mięsa. Dokładnie mieszać (tak żeby sos nam zgęstniał). Przyprawić curry, ostrą czerwoną papryką, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem przez około 25 minut. Gdy sos za bardzo zgęstnieje podlać wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.10.2014 08:57
lubię robić takie potrawy
ppaulina 12.10.2014 12:34
pyszny kurczaczek
Seba 11.10.2014 15:37
pyszny kurczak
Mniam 10.10.2014 13:43
Smacznie przygotowane mięsko. Z fasolką musiało smakować świetnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak