Kurczak duszony paprykowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    4
  • nóżki z kurczaka

    4
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka nacieramy przyprawą do drobiu po myśliwsku Prymat. Na rozgrzany olej wrzucamy wiórki cebuli i intensywnie posypujemy papryką. Po chwili dorzucamy skrzydełka i nóżki i szczelnie zakrywamy pokrywką (jak się nam będzie przypalać można trochę podlać wody). Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut, przewracamy i kolejne 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 28.02.2012 06:47
Coś dla mnie :)
Misiabe 24.11.2011 11:49
pychota!!
edyta44 08.09.2011 17:47
pycha
Halusia 20.07.2011 07:51
Jestem pod wrażeniem! Pycha!
Iwona51 24.04.2011 12:08
pycha
Ania67 31.03.2011 21:43
Nieziemski smak
ben-ka 04.02.2011 17:28
Super!!!
Malinka 02.11.2010 22:11
Zjadłabym takiego kurczaczka ze smakiem!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat