Kurczak duszony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    1 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • cebula

    0,5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udko dokładnie myjemy i osuszamy. Oprószamy kucharkiem i pieprzem z każdej strony. Smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojoną cebulkę i rumienimy. Następnie delikatnie podlewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby podlewamy wodą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 21.03.2015 13:25
pyszne jedzonko do zjedzenia
myszka6 21.03.2015 10:22
Wygląda apetycznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat