Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak cebulowo - grzybowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 50 dag
śmietana 18 proc 200 ml
olej do smażenia
cebula 1
pieczarki 15 dag
zupa cebulowa 1/2 op
zupa 1/2 borowikowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak cebulowo - grzybowy

Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na mniejsze kawałki (można też nie kroić). Obsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Obie zupy mieszamy ze śmietaną i 1/4 szkl wody. Cebulę kroimy w większą kostkę. Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na maśle. Zalewamy zupą mięso, na wierzch posypujemy cebulą i pieczarkami. Pieczemy ok 45 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st. Pod koniec pieczenia można ułożyć jeszcze na wierzchu plastry żółtego sera i chwilę zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 31.01.2014 23:22
fajne smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak