Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak a'la zielone piegi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 0,500
sól do smaku 1 0,005
pieprz 1 0,005
słonecznik łuskany 1 0,150
jajko 2 0,100
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 0,150
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak a'la zielone piegi

Filety z kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Rozbić delikatnie tak żeby filet nie rozwalił się podczas rozbijania.
Filety przyprawiam do smaku solą,pieprzem,posypuję słonecznikiem wklepując delikatnie w mięso.
Tymianek świeży siekam na drobno i tworzę na kurczaku "kołderkę " z tymianku.
Obtaczam filety w jajku i panieruję w bułce tartej.
Filety smażę na niewielkim ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak