Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KURCZAK 5 SMAKÓW

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
marchew 1 szt
cebula 1 szt
cukinia 1 szt
imbir kawałek
papryka czerwona 1 szt
bambus pędy maly słoiczek
por kawalek
olej do smażenia
przyprawa chińska wg. uznania
Papryka słodka mielona Prymat wg. uznania
sos sojowy 6 lyżek

Przepis i sposób przygotowania na: KURCZAK 5 SMAKÓW

Kroki postępowania

1
Kurczaka przyprawić. Odstawić do lodówki na godzinę. Na patelni rozgrzać olej, smażyć na złoty kolor.
Krok 1 - KURCZAK 5 SMAKÓW  foto
2
Wszystkie warzywa oprócz cebuli pokroić w słupki,cebulę w piórka.
Krok 2 - KURCZAK 5 SMAKÓW  foto
3
Gdy kurczak będzie miał złoty kolor dodać marchewkę, paprykę, pora, cebulę oraz imbir. Pod koniec smażenia dodać cukinie oraz pędy bambusa. Oddać 3 łyżki sosu sojowego.
Krok 3 - KURCZAK 5 SMAKÓW  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak