Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurcak po azjatycku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

imbir 2 cm
pierś z kurczaka 4 szt.
czosnek 1 ząbek
szalotka 2 szt.
wino wytrawne 200 ml
sos sojowy 6 łyżek
olej 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurcak po azjatycku

Filety do miski , dodać obran imbir, wycisniety przez praskę, pokroić drobno w raz z szczypiorkiem.Połowę dodać do mięsa, reszte odłozyć.Wino wymieszać z sokiem z cytryny i sosem sojowym. Mięso włozyć do przygotowanej marynaty.Odstawić na 30 min. Potem wyjąć , odsączyćsmażyć na oleju, podlać marynatą i zagotować. około 15 min dusić. Następnie wyjąć i pokroić z ukosa na grube plastry. ułozyć na ogrzanym talerzu i trzymać w ciepłym miejscu. Mąkę ziemiaczaną rozprowadzić z dwoma łyzkami wody dodać do sosu z patelni, resztę dymki, mieszając zagotować i polać nim mięso

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 27.07.2011 10:44
super
adam1f 25.05.2011 00:18
pycha
Zośka1 05.07.2010 20:37
egzotyczna nazwa
darek6 03.07.2010 22:08
pychota
Zośka1 02.07.2010 23:09
wszystko do kury : ))
Natalia/tubisiek 09.06.2010 08:30
musi być pyszne :)
maxfighter 01.06.2010 19:04
DO TEGO WINO I ŚWIECE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak