Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurak w okręgu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
ryż brązowy 2 torebki
przyprawa gyros 2 łyżeczki
cynamon 2 szczypty
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurak w okręgu

Kurczaka kroimy w małe kawałki i posypujemy przyprawą do gyrosa, papryką i cynamonem, lekko oprószamy solą, polewamy kilkoma łyżkami oleju i mieszamy. Wstawiamy do lodówki na minimum godzinę, a najlepiej na kilka. Po tym czasie rozgrzewamy patelnię i wrzucamy pierś razem z olejem i smażymy, ale nie przepiekamy. Gotujemy ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wykładamy na talerz ryż i kurczaka, ryż dodatkowo możemy lekko polać tłuszczem, wtedy będzie ostrzej ;) Podajemy z sałatkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 13.02.2014 08:50
fajny przepis
iwi 13.02.2014 08:43
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak