Kura w majonezie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kura

    1 szt.
  • woda

    1 1/2 l.
  • włoszczyzna

    20 dkg.
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • sałatka jarzynowa

    40 dkg.
  • sól

  • majonez

    1/4 litra
  • Kilka listków sałaty

  • Ziele angielskie całe Prymat

    2-4 szt.
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    2-4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sprawioną kurę opłukać, odcisnąć z wody, natrzeć solą. Zagotować wodę, osolić, włożyć kurę, gotować powoli około 1 1/2 - 2 godz. Pod koniec włożyć oczyszczoną włoszczyznę i przyprawy. Gdy kura jest miękka, zdjąć z płyty, ostudzić w wywarze.
Kurę wyjąć, podzielić, usunąć ostrożnie wszystkie kości, tak aby nie poszarpać mięsa. Na podłużnym półmisku ułożyć płasko sałatkę z jarzyn, na sałatce ułożyć mięso z kury, wszystko oblać gęstym majonezem garmażeryjnym lub własnej roboty. Przybrać listkami sałaty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 19.09.2011 09:16
wow polecam
aacaac 24.06.2011 07:33
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat