Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kura w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura
włoszczyzna 35dag
sól
pieprz
ziele angielskie kilka ziaren
groszek 5łyżek
jajko 3
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kura w galarecie

Sprawioną i umytą kurę ugotować z jarzynami i przyprawami i pozostawić w rosole do ostudzenia.Odcedzić 2szkl wywaru .Żelatynę namoczyć w 2łyżkach zimnej wody i gdy napęcznieje dodać do odcedzonego wywaru ,wymieszać i zagotować.Do salaterki ,w których galaretka będzie ostudzona ,wlać cienką warstwę wywaru.Gdy zastygnie ,ułożyć kawałki kury,udekorować je marchewką ,zielonym groszkiem ,plasterkami lub ćwiartkami ugotowanych na twardo jajek ,zalać wywarem i pozostawić w chłodnym miejscu do zakrzepnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 11.10.2011 09:21
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak